Az görenler için Carl Zeiss Teleskopik Gözlükleri

AZ GÖRENLER İÇİN UMUT IŞIĞI

Teleskopik ürünler hakkında ayrıntılı bilgi ve fiyat için lütfen broşürü inceleyiniz.
teleskopik1
Bir göz hastalığı sebebiyle veya gözdeki dejeneratif değişiklikler sonucu, özellikle ileri yaşlarda oluşan görme kaybı, kişinin yaşam kalitesini son derece olumsuz bir biçimde etkilemektedir.

 Az görmeye sebep olan bir çok değişik göz hastalıkları vardır. Bazı durumlarda merkezi görüş (retina merkezi) etkilenir ve hasta detayları göremez.Bu tip hastalarda görüş oryantasyonu veperiferik (yan) görüş tam olarak bozulmamıştır. Bu gibi durumlarda en iyi gözlük camları bile yakın okumada ve uzak görmede yeterli gelmez. Sonuç olarak hastaya uzak ve yakın ihtiyacını giderebilecek, büyütme gücü yüksek mercekler verilir.
Dünyanın önde gelen optik cam üreticisi Alman Carl Zeiss firması bu tip hastaların görme kalitesini yükseltmek için her türlü araştırmayı yapmaktadır. Carl Zeiss firması tarafından üretilen teleskopik gözlüklerin en büyük avantajı, yakını ve uzağı tek bir gözlükte toplamasıdır.
Bu gözlükler aynı zamanda farklı aparatları ile hastanın orta mesafe görüş ihtiyacını da karşılamaktadır. Çeşitli büyütme güçleri ile üretilen Zeiss teleskopik camlar ve bu sistemler için özel olarak tasarlanmış titanyum teleskopik gözlük çerçeveleri, görme duyusunu önemli ölçüde yitiren hastaların yaşam kalitelerine önemli katkıda bulunmaktadır.
Teleskopik Gözlükler Hakkında Bilmek istedikleriniz…
Herhangi bir hastalık sebebiyle, normal gözlük camı ile yeterli derecede göremeyen hastalar için geliştirilmiş büyütme gücüne sahip merceklerdir.
teleskopik2“Az Görme” ne demektir?
“Az görme” hastanın bir göz hastalığı sebebiyle veya gözdeki dejeneratif değişiklikler sonucu (özellikle ileri yaşlarda rastlanır) görme azlığına denir. Normal gözlük camları artık yetersizdir.
“Az Görme” nin belirtileri nelerdir ?
Az görmeye neden, bir çok değişik görüş bozuklukları vardır. Bazı durumlarda merkezi görüş (retinanın merkezi) etkilenir ve hasta detayları göremez.
Bu tip hastalarda görüş oryantasyonu ve periferik görüş tam olarak bozulmamıştır.
Bu gibi durumlarda en iyi gözlük camları bile yakın okumada ve uzakta detayları görmekte yeterli gelmemektedir.
“Az Görme” ile ilgili ne yapılabilir ?
İlk önce bir göz hekimine göz muayene ettirilir ve az görmenin nedeni öğrenilir. Göz doktoru hastalığı teşhis için çeşitli testler uygular. Bu muayene sırasında teleskopik gözlük camları denenir.
“Az Görme” için gözlükler…
Hastaya uzakta ve yakında kullanabilmesi için büyütme gücü yüksek olan mercekler verilir. Bu mercekler elde tutulabilir veya gözlüğe monte edilebilir.
Carl Zeiss Teleskopik Gözlüklerinin en büyük avantajı, bir gözlükle hem uzakta ve hem de yakında görüş netliği sağlamasıdır.

Yaşam Kalitenizi Yükseltin…
Carl Zeiss az görüşlü hastaların görüş kalitesini yükseltmek için her çeşit araştırmayı yapmaktadır. Göz hekimlerinin ve optisyenlerin işbirliğine teşekkür ederiz. Böylelikle görüş kalitenizi Carl Zeiss Teleskopik gözlükleriyle yükseltmiş bulunmaktayız.

TELESKOPİK GÖZLÜK MUAYENESİ YAPILAN MERKEZLER

RETİNA GÖZ KLİNİĞİ – BEŞİKTAŞ                         ADANA ÖZEL SEYHAN MAYA GÖZ KLİNİĞİ
PROF. DR. MURAT KARAÇORLU                            OPR. DR. DENİZ ALTINBAY
DR. HAKAN ÖZDEMİR                                             Tel: 0322 224 65 65
Tel: 0212 231 31 21 – 0212 234 36 97
YEDİTEPE GÖZ HASTANESİ – GAYRETTEPE       CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ
PRF. DR. SİNAN TATLIPINAR                                 DOÇ. DR. HÜSEYİN YETİK
Tel: 0212 211 40 00                                                Tel: 0212 414 30 00 / 1117 veya 1715
Cep Tel: 0532 282 00 47

NURLU GÖZ – SİNCAN / ANKARA                        KARTAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
OPERATÖR DR. NESLİHAN DURU URLU             Tel: 0216 441 39 00
OPERATÖR DR. HABİBE TOPUZ
Tel: 0312 259 19 88

KTÜ TIP FAKÜLTESİ – TRABZON
PRF. DR. HİDAYET ERDÖL
DR. SÜLEYMAN MOLLAMEHMETOĞLU
Tel: 0506 308 43 63

 

 

Tags:

Comments are closed